keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

4. Sataa sataa ropisee..

Heipähei! Hejssan!



Viime päivinä on satanut tosiaan aika säännöllisesti, ei paljoa, mutta jonkinverran. Hyvä kasveille, huono sokerista tehdylle ihmiselle. Lämpötilat on laskeneet sieltä 17°C paikkeilta 10°C lähettyville ja välillä alemmaskin. 

På senare tid det har regnade ganska regelbundet. Inte mycket, men lite. Bra för dom planta, dålig för människor gjord från socker. Den temperaturer har mojnat från cirka 17°C nära till 10°C och då och då nedre.
 
Palataan hetkeksi vielä viime viikonloppuun. Perjantaina oltiin lähikaupungissa kauppoja kiertelemässä, lauantaina mökillä ja sunnuntai meni talleillen ja lenkkeillen. Käytiin katsomassa myös Trolleholmin ja Trollenäsin(?) linnoja! Ja taas näkyi elukoita paljon. Perjantaina Tukholmassa oli tosiaan se paljon puhuttu terrori-isku. Seurasin myös sen tapahtumia aktiivisesti uutisista, sekä radiosta.


Vi ska returnera till senaste veckoslut för en stund. Vi var till omedelbar stan av shoppa på fredag, på stuget i lördag och söndag var jag till stallen och på gången också. Vi gick av se ut dom slotten kallas Trolleholm och Trollenäs(?)! Jag också såg mycket fågel igen.
 
Trolleholmin linna/Trolleholms slott
Maanantaina palatessani työpaikalle, tiesin jo, että tämä viikko tulee menemään uuden ihmisen, sekä koneen parissa. Jälleen kerran ohjaajana mulla on todella mukavat henkilöt. 8-14, eli suurimman osan ajasta, kun olen töissä, mua ohjaa hieman vanhempi henkilö, ja 14-16 eräs nuorempi mies. 

Jag vet att den vecka ska gå med nya person och maskin, när jag returnerade till jobbet på måndag.
Jag har haft en jätte mycket personernas vid handledarena igen. En liten äldst personen för företrädesvis när jag jobba (från klockan 8-14) och en annan person vem är liten yngre från klockan 14 till 16.


Tämän viikon koneina "mulla" on ollut kaksi Mazakin palettijyrsintä. Ohjausjärjestelmänä niissä on Mazatrol M Plus, jos oikein muistan. Täysin erinlainen tuttuun Fanucin ohjausjärjestelmään.  Molemmissa on kai kuusi paikkaa paleteille, mutta kaikki ei välttämättä ole käytössä.

"Jag" har haft två Mazak palettmaskiner som jag kan handlera på denna vecka. Dom har Mazatrol M Plus av deras regisystem, om jag kommer ihåg rätt. Det är jätte olika än Fanuc, som jag har användet. Dom ömse maskiner har sex plats till paletten, men inte måste alla har paletten inne.


 Tällä viikolla en ole tehnyt niin paljoa töitä itsenäisesti. Enhän minä nyt tietenkään voi mennä aivan uutta ohjausjärjestelmää(josta ymmärrän vasta hyvin vähän) ja täysin outoa konetta yksin käyttämään. Välillä on hetkiä, kun olen joutunut seuraamaan vierestä ja olemaan kuunteluoppilaana, mutta suurimman osan ajasta olen kyllä saanut jotain tehdä. Tänään sain jo tehdä kappaleista niiden ykkösvaihetta melko itsenäisesti, aina jos jokin epäilytti, niin menin kysymään apua, mutta muuten toimin loppupäivästä yksin.

Jag har inte jobbat så släjvständigt på denna vecka. Jag kan inte använda en nya regisystem och maskiner för mig på min själv. Jag har tid då och då, när jag måste bara lyssna och kolla ut min handledarena jobba. Han har en nya sak, så där inte är mycket jag kan göra. Jag har ändå havd några av görä för företrädesvis. Jag fått av göra tempo1 om några styckerna ganska självständigt. Jag frågade om jag var inte säker av något.


Vapaa-ajalla olen nyt arkisin käynyt lenkeillä. Eilen jätin lenkin välistä, sillä mun selkä oli hetken aikaa jo vihoitellut tuolta lonkkien korkeudelta. Se helpotti kyllä heti, ja tänään taitaakin olla vuorossa taas lenkkipäivä, kunhan ei vaan alkais satamaan kaatamalla heti, kun astun ovesta ulos. 

Työviikko mulla loppuu tälläviikolla jo torstaina, sillä myös Ruotsissa pääsiäinen on virallinen juhlapyhä. Tänään syötiinkin työpaikalla "pääsiäsateria", eli tarjolla oli kananmunia, silliä(useita makuja), prinssinakkeja, lihapullia, vähän rehuja, leipää ja punajuurisalaattia. Kaikki siis saivat työpaikan puolesta lounaan tänään! Myös maanantai on vapaa, joten loppuviikolla kirjoittelenkin sitten hieman eri asioista, kuin työhommista. 

Den arbetsvecka ska slut i morgon på denna vecka, eftersom det är påskveckan. Vi åt "påsklunch" på jobbet i dag som innehöll äggs, sillar, prinskorvar, köttbullar, lite grönsaker, bröd och rödbetasallader. Så alla hade lunch från arbetsplats i dag! Måndag är också fre, så på ände vecka ska jag skriva om något annat än jobbet.

Nähdäämpä siis taas, kun saan lisää kokemuksia ja kerrottavaa! Vi ska se igen, när jag har mera erfarenhet och något av skriva!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti